Hier wat leuke videootjes om een beeld te krijgen wat ik zoal doe.

 

Vlierbessen bloesem plukken en siroop maken 

Met de bakfiets op weg naar de lunchloods

Het is asperge tijd, en ik heb aspergesoep met dragon gemaakt.

Overheerlijk met wel 450 gram asperges per pot soep.

Een goede klant Ron Glasbeek stuurde mij een review over de zenzerino. Hoor wat hij te zeggen heeft.
Een goede zenzerino heeft weinig woorden nodig.

Hot reaper saus. Waarschijnlijk de heetste saus van het noorden.

Zwarte knoflook pellen.

Nadat de knoflook een maand soms vijf weken in een klimaatkast hebben liggen rijpen (bruineren) ga ik ze pellen.

Er gaat 40 gram aan zwarte knoflook tenen in een potje.

Op de markt bij de kruidenspecialist van de markt verkoop ik de bollen heel. Dan moet je ze zelf pellen.

Citroen schillen voor limoncello.

Ik heb een apparaatje gemaakt om mijn citroenen te schillen.

Handig als je zoveel schilt als ik, en het blijft handwerk.

De Koning Kookt zuurkool hussel van eigen zuurkool

Ik maak eigen zuurkool lekker kruidig met kurkuma, laurier, jeneverbes, karwijzaad, komijnzaad, mosterdzaad, korianderzaad, peperkorrels en wijn, heerlijk

en ik heb een recept bedacht Zuurkool hussel een makkelijk recept en heel gezond.

Dat laat ik je hier zien in deze video.

Uitzending van OOG-TV op 17 juni 2021 over de smaakmaker van De Koning Kookt. In eigen keuken leg ik uit hoe het zo gekomen is.

RTV Noord op visite bij de koning kookt, het maken van Passata

augustus 2021